Nicole Baars

Mijn naam is drs. Nicole W. Baars-Verbrugge (1968). Ik ben neerlandicus en geef al ruim 25 jaar schrijftraining en -coaching aan professionals die sterker willen leren schrijven. Ik heb gewerkt voor vele opdrachtgevers.

Trainingsdeelnemers

Mijn doelgroep bestaat uit medewerkers die beroepsmatig schrijven: juristen, accountants, financieel professionals, medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg en medewerkers van gemeentes en andere overheden.

Professionalisering van schrijfprocessen

Ik verbeter zo nodig de standaardcorrespondentie van organisaties en adviseer bij het ontwikkelen van vaste formats voor teksten. Is dat helemaal in orde, dan train ik medewerkers om daarvan effectief gebruik te maken.

Opdrachtgevers

Met veel plezier werk ik via Sterkschrijven.nl en in opdracht van diverse bureaus, waaronder Bureau Zuijdgeest Beter Schrijven. Ik heb oog voor individuele leerwensen en heb een warme, betrokken werkhouding.

Curriculum vitae

Ik heb Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en ben afgestudeerd in taalbeheersing, met als specialisme wetenschapspopularisatie. Daarnaast heb ik vele trainingen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling gevolgd.

Na mijn afstuderen heb ik als tekstschrijver, eindredacteur en docent aan de School voor Journalistiek in Utrecht gewerkt. Al snel ontdekte ik dat mijn talent en hart ligt bij het trainen en coachen van mensen in een professionele werkomgeving. Dat blijf ik met plezier doen tot mijn pensioen.

Samenwerking

Bij de training ‘Begrijpelijk en juridisch correct schrijven’ werk ik samen met mr. Eileen Jonker-Hofman. Zij is overheidsjurist en juridisch trainer. Eileen Jonker is specialist op het gebied van juridische kwaliteitszorg, algemeen bestuursrecht en juridische vaardigheden.

Contact

Bel me gerust op (06) 15 00 33 19 met uw vraag over schrijftraining of -coaching. U kunt me ook e-mailen via info@sterkschrijven.nl.