Training Professioneel schrijven voor financials

handen op toetsenbord 1In de training Professioneel schrijven voor financials leren accountants, controllers en financieel adviseurs hoe ze heldere rapportages en overtuigende adviezen kunnen schrijven. Onderwerpen in de schrijftraining: tekstopbouw, leesbare zinnen formuleren, tekst en aansprakelijkheid, schrijven en timemanagement, correct Nederlands.

Doel training

Vindt u het belangrijk dat u als financieel deskundige uw gedachten helder op papier kunt zetten? Wilt u cijfermatige resultaten presenteren in een gedegen tekst, die bovendien prettig leesbaar is? Dan kunt u voor uzelf en uw collega’s een training Professioneel schrijven voor financials organiseren. Na deze intensieve schrijftraining bent u in staat om in korte tijd heldere, professionele teksten te schrijven.

Lezersgericht schrijven

Financieel professionals (accountants, fiscalisten, controllers, financieel adviseurs) zijn analytisch en cijfermatig ingesteld. Daarom gebruiken ze veel vaktaal in hun communicatie. Toch is het essentieel dat zij hun bevindingen duidelijk en begrijpelijk kunnen overbrengen.

Degenen die uw teksten gaan gebruiken, verwachten van u een duidelijk geschreven toelichting op financiële resultaten en een vakkundig, helder geformuleerd advies. In de training Professioneel schrijven voor financials kunt u daarvoor de schriftelijke vaardigheden ontwikkelen.

Trainingsprogramma

De training Professioneel schrijven voor financials duurt twee tot zes dagdelen. Onderdelen van de training kunnen zijn:

 • teksten en alinea’s helder opbouwen (piramidetechniek)
 • een leesbare, heldere schrijfstijl hanteren
 • foutloos Nederlands schrijven
 • een efficiënt schrijfproces volgen
 • financiële vraagstukken helder verwoorden op papier
 • servicegerichte rapportages en adviezen vervaardigen
 • een advies beargumenteren op papier
 • strategisch en commercieel schrijven
 • rekening houden met de wettelijke aansprakelijkheid
 • de eisen kennen die aan adviesbrieven, financiële rapportages, jaarverslagen en management letters worden gesteld
 • schrijven voor websites en sociale media

Resultaten training

Financieel professionals die de training Professioneel schrijven voor financials hebben gevolgd:

 • formuleren brieven, rapportages en jaarverslagen die aangenaam en prettig leesbaar zijn
 • weten hoe ze financiële gegevens op een verantwoorde manier kunnen vertalen in een heldere uitleg of advies aan klanten
 • schrijven correcte teksten in minder tijd dan voorheen

Aanpak training

De training Professioneel schrijven voor financials wordt exact afgestemd op de teksten van de professionals in uw organisatie. Hoe gaat dat in zijn werk? Van tevoren analyseert de trainer-adviseur van elke deelnemende medewerker een tekst. Zij doet een nulmeting op grond van een uitgebreide checklist. Daarna bepaalt zij richtlijnen voor de gewenste schrijfstijl voor uw organisatie. Teksten uit uw eigen organisatie zijn dus het uitgangspunt voor het trainingsprogramma.

Na afloop van de training passen de trainingsdeelnemers het geleerde toe in de praktijk: ze schrijven een tekst volgens de vastgelegde richtlijnen. Daarop ontvangen ze opnieuw feedback van de trainer-adviseur. Op de opfrisbijeenkomst worden de resterende leerpunten getraind.

Tot slot schrijven de deelnemers opnieuw een praktijktekst waarop zij voor de tweede maal feedback ontvangen. De trainer sluit de training af met een slotmeting en rapporteert desgewenst de individuele resultaten aan de organisatie.

Incompanytraining Professioneel schrijven voor financials

Wenst u meer informatie over de training Professioneel schrijven voor financials? Wilt u weten wat trainer-coach drs. Nicole Baars-Verbrugge van Sterk Schrijven voor uw organisatie kan betekenen? Dan komt zij graag langs om mee te denken over uw doelen en opleidingsvraag. Maak een afspraak!

Coaching Professioneel schrijven voor financials

De training Professioneel schrijven voor financials kunt u ook volgen als persoonlijk coachingstraject. Doorgaans kunt u in vijf sessies van twee uur, plus vijfmaal feedback, uw doelen bereiken. Het is ook mogelijk hiervoor PE-punten te verwerven.

Contactformulier