Training Raadsvoorstellen schrijven

kroontjespenIn de training Raadsvoorstellen schrijven krijgt u adviezen en inspiratie om een korte, heldere beleidstekst te schrijven. U ontwikkelt uw professionele schrijfvaardigheid. Na de training schrijft u uw stukken in minder tijd en met meer plezier. Daar profiteert u zelf van en uw lezers natuurlijk ook.

Training Raadsvoorstellen schrijven

Als beleidsmedewerker van een gemeente schrijft u regelmatig raadsvoorstellen. Elke keer weer een flinke klus! Wilt u minder tijd kwijt zijn aan deze teksten? Hebt u de ambitie om uw advies zó op papier zetten dat de raadsleden het stuk in korte tijd kunnen lezen en begrijpen? Staat u er open voor om uw schrijfstijl verder te professionaliseren?

Programma training

De training Raadsvoorstellen schrijven duurt drie tot vier dagdelen en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • handen op toetsenbord 1helder argumenteren op papier
  • sterke alinea’s schrijven
  • ingewikkelde informatie samenvatten voor niet-specialisten
  • jargon vermijden
  • korte, eenvoudige zinnen schrijven
  • correct Nederlands gebruiken

Aanpak training

De training Raadsvoorstellen schrijven wordt afgestemd op de praktijkteksten van u en uw collega’s. Hoe gaat dat in zijn werk? Van tevoren analyseert de trainer-adviseur van elke deelnemende medewerker een tekst. Teksten uit uw eigen organisatie bepalen dus het trainingsprogramma.

Na afloop van de training passen de trainingsdeelnemers het geleerde toe in de praktijk. U schrijft dus een raadsvoorstel volgens de richtlijnen uit de training. Daarop ontvangt u opbouwende feedback en adviezen van de trainer-adviseur.

Incompanytraining Collegevoorstellen schrijven

Wenst u meer informatie over de training Raadsvoorstellen schrijven? Wilt u weten wat neerlandicus en trainer drs. Nicole Baars-Verbrugge van Sterk Schrijven voor uw gemeente kan betekenen? Dan komt zij graag langs om mee te denken over uw opleidingsdoelen.

Andere schrijftrainingen voor gemeentes

Neem ook contact op voor andere schrijftrainingen voor gemeentes:

 

Contactformulier